Vedat KAHYALAR

Vedat KAHYALAR


HAYVANLAR BİZİM NEYİMİZ OLUR?

16 Nisan 2022 - 00:34

 Bu soruyu herkese tek tek sormak isterim aslında. Bu soruya aldığım cevaba göre o kişinin kentliliğini, uygar olup olmadığını, merhametini, ahlakını, insanlığını... kısaca niteliğini öğrenebilirim.

Bizi yaratan Allah, yüce kitabında hayvanlardan defalarca bahsetmişken, surelere onları isim olarak vermişken, peygamberimizin onlara karşı ne kadar sevgi ve merhamet dolu olduğunu bilirken , hayvanları yok saymak, önemsiz birer ayrıntı olarak görmek veya düşman olmak, zulmetmek ne büyük bir insanlık ayıbıdır!

Sorunun cevabını vermemiz gerekirse;
Onlar bizim yaşam dostlarımız. Aynen bizim gibi yerler, içerler, sevgi duyarlar, acı çekerler, hasta olurlar, dayanışma gösterirler, merhamet gösterilirler, eğlenirler, eğlendirirler...Kromozomları, akılları azdır bizden ama sevgi dolu kalpleri kocamandır.
Onlar Bizim Sessiz Canlarımızdır.
Koruyun onları, sevin onları,
Yaşam haklarına saygı gösterin. Hatta elinizden geliyorsa sahiplenin onları. Yakınlaştıkça aileden biri gibi olduklarını göreceksiniz. Sevgi dolu olduklarını, sizi mutlu ettiklerini göreceksiniz. Huzur bulacaksınız emin olun.

Hayvanları sevmek uygar bir insan olmanın gereği olduğu gibi, çevreye duyarlılığın ve dini anlamda iyi ahlak sahibi olmanın da göstergesidir.



 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum