Vedat KAHYALAR

Vedat KAHYALAR


Nerede Durduğunuz Önemli

04 Temmuz 2024 - 15:53

Vedat KAHYALAR
NEREDE DURDUĞUNUZ ÖNEMLİ
Tarihin bu döneminde nerede durduğumuz önemli! 
Neredeyiz ?
Gazze'de kirli bir soykırım var.
Başta kadınlar ve çocuklar katledilirken, kentler darmadağın edilirken, hastaneler, okullar, ibadethaneler yıkılırken, kendilerine medeni süsü veren, insan hakları ve demokrasi şampiyonları ile İslam dininin yüzkaralarının aksine biz açıkça GAZZE'nin tarafındayız. 

Yardımlarımızla, boykotlarımızla, protestolarımızla, sosyal medyadan attığımız çığlıklarla ve dualarımızla açık net Gazze'den yanayız.

Asla kınamanın ötesine geçemeyenlerle,  İsrail'e gemiler dolusu gıda ve teknolojik destek ürünleri gönderenlerle aynı yerde değiliz. Olamayız da...

Başını ABD ve İsrail'in çektiği ve bir çok ülkenin müdahil olduğu sözde "Arap baharı’nın” zehirli etkileri ve sonuçları bir bir ortaya çıktı. Bölünen ülkeler, sınırları, yönetimleri ve  öncelikleri değişen ülkeler hep halkı Müslüman olan ülkeler oldu ne yazık ki. Bu ülkelerin hepsi zarar gördü. 

Kazanan kim oldu ?  
Emperyalist ülkeler ve İsrail hep kazanan tarafta oldular.
Biz dün de başını ABD ve İsrail'in çektiği kirli planın içinde ve yanında olmadık, olamazdık da.

Biz biliyorduk ki Mısır'ın karıştırılması, Mursi'nin şehadeti, Libya'nın mahvedilip, Kaddafi'nin vahşice katledilmesi, Irak'ın parçalanması, Suriye’nin bölünmesi, ABD zorlamalarıyla sınırımıza kondurulan PYD ülke dayatması aynı şeytani planın parçalarıydı. Bir an bile bu emperyal çirkinliğin tarafı olmadık.

İsrail'in "arz-ı mev'ud " rüyalarının gerçekleşmesi için kıyılan canlar, yıkılan kentler, yok olan umutlar hep bizim mahalleye zarar verdi. Sınırlarından mayınların temizletilmesi ve sonrasındaki dünyanın en yoğun göçmen adımı da masum değildi. 

İnsani anlamda yardım ve dayanışmanın yanında olduk. Ancak göçmenlerin Avrupa’ya tehdit olmaması için ülkemizde tutulmaları, ekonomik kriz yasamamız, sağlık sisteminin çökmesi ve demografinin bozulmasına da taraf değiliz.

Günden güne zayıflayan , mensuplarını yitiren kilise ve havranın sinsi oyunlarına alet olanların  aksine  yüce kitabımızın ve alemlere rahmet Peygamberimizin yanındayız.

O Peygamber ki (SAV);
Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü, fuhuş, tefecilik, sömürü, cinayet, kadına şiddet, haksızlıkların tavan yaptığı ve bunların din örtüsüyle (putlarla) örtüldüğü bir zamanda ortaya çıkan, insanlığı ; adalet, eşitlik, merhamet, sevgi, eğitim ve güzelliklerle donatmıştı.

Adil bölüşümü, zekatı, sadakayı, faizsiz borç vermeyi, borçlu zordaysa bu borcu silmeyi, gençleri evlendirmeyi, okuma-yazma seferberliğini adil hukuk sistemini, farklı din ve etnisitelerin bir arada barış ile yaşamalarını başarmıştı. İnsanlığın son şansı Hz Muhammed AS ın yanında ve arkasındayız.

Son olarak;
Ekonomik kriz halkımızı olağanüstü derinden yaralarken, israf, gösteriş, liyakatsizlik yapanlarla aynı tarafta ve görüşte değiliz.

Tüketimin karşısında üretimin yanındayız.
Ezberci eğitimin değil; sorgulayan, deneylerle pekiştirilen eğitimin yanındayız.
İthal eden değil, üreten sanayinin,  tarım ve hayvancılığın yanındayız.

Kötü niyet ve planlarına şahit olduğumuz küresel güçlerin çirkin planlarının yanında değil karşısındayız.

Kısaca hakkın yanında kötünün karşısındayız.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum