Serbest Kürsü

Serbest Kürsü

Serbest Kürsü

-Lazımlık Dünyada Tek Lazım-

29 Ağustos 2024 - 01:16

Dibace / Günce 
Gece Vardiyası- 256-
Hüseyin ACARLAR 
27 Ağustos 2024
-Lazımlık Dünyada Tek Lazım-
Demokrasi cenneti dedikleri  üç beş sülük, üç beş taklaya ulufelik makam (!) "İsteyene ver onları bana seni gerek seni". Bana adamlığın, insanlığın gerek. Böyle yürekten "kardaşımsan!" seslenişin....Akacak böyle dalaktan sıcak sımsıcak kelimeler lazım...

Elbisen sosyetik yerlerde dursun. Dük kravatlı dik adamlardan ırak kalalım 'ete kemiğe bürün insan olarak görün ' bana bu lazım.
İdeoloji dediğin ne ki? Dün öyleydi bugün böyle, kimbilir yarın ne ola? Yak şimdi kaçak  bir ciğara! Savur küllerini! ideoloji dediğin bundan ibaretti. Bu duman cühelaya lazım.
Başkasının doğrusu değil senin kendi yanlışın değerli bu  toprakta. Sen kendi sözlerini paylaş sosyal medyada  Yeter ki sen sen ola ödünç fikirlerle yaklaşma. İhtiyaç  duyulan ideoloji değil ki? Bize karakter lazım dostum. Kimlik değil kişilik lazım.
Uğruna paranı pul, karını dul, kendini kul kıldığın ideolojik cemiyetin cenazene gönderse gönderse bir çiçek, üç beş yalancı söylev... Tabutuna omuz verecek benim, birde mahalle bakkalın. Sana AVM değil esnaf lazım. 
Mensubu olduğun cemaatin, tarikatın  sana cennet vad ediyor ya, inan  papazın sattığı cennetten ucuz değil! Baban peygamber olsa kurtulamazsın. Nuh' un oğlu Kenan  kaderini tecrübe eden insanoğlunu gör. İdeolojik gömlekle sataşmayı kırmayı  bırak. Bırak dökmeyi, koy taşını cebine. Hakikat için gel volkan kavgalara girelim . Buna slogan değil cesaret lazım.
Sivilcilik müsameresindeki  derneğin, vakfın, grubun senin olsun. Bana  mücadele azmin lazım.
Kibri koy kenara,  bana izzetli duruşun lazım.
Malı, mülkü servet bellemen hata, ondan büyük itibarın var. Satma dünya fırıldağına! Yusuf'u satanlar iki dünyaya hasret kaldılar. Bana kardeşlik merhametin lazım.

İbadetini ALLAH a göster bana samimiyetini, insanlığını göster. Dualarla kovma garibi kapından sana el verecek insan lazım.

Sök makyajı suniliği, at yüzündeki maskeyi. Dosdoğru ol. Bana doğruluğun, dosdoğru istikametin  lazım.

Secdeler, rükular sana; gözyaşların bana lazım.
Mutluluklar senin olsun dostum. Benimle paylaşacağın hüzünlerin  lazım.

Başkasının çirkinliğini anlatarak filozof olamazsın. Sloganlı holigan bir korkaklık gezer benliginde .Güzel olan senin yapıp ettiklerindir. İnsanlığa güzellik lazım

Yediğin içtiğin senin olsun.; tatlı dilin bana lazım.
İç alemin sana; dış alemin herkese lazım. Şiir dediğin duygularındır. Bana  duyguların kadar  aklın lazım.
Anla ulan anla artık. Hiçbir eksiği yok dünyanın. Sancılanıp duruyorum sana artık demem lazım. Sadece sen lazımsın sen! Olmayan sen! Yok olmuş, kaybolmuş  sürekli kendine yalan söyleyen sen! Sen lazımsın!
"'Ulan" dedim diye kızdın, biliyorum. Ah ah O  "can"' demekti 
Ve dostum. Benim sana acı olanı söylemem lazım.  İşim bu. Acıta acıta seviyeyi düşüren değil yükselten olmam lazım.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum