Sedat Memili

Sedat Memili


Sineklerden Seyhan Belediyesine Teşekkür

21 Ağustos 2024 - 12:31

Karasinekler bir çöplük ziyafeti organize ederek bütün böcek akrabalarını davet etmişlerdir.

Ziyafete ilginiz azlığı dikkat çekmiştir. Sözcü olarak seçilmiş olan Bay Karasinek, konu hakkında yaptığı açıklamada…”

“Öncelikle, bize bu ziyafet ortamını hazırlayan çöp toplama anlayışına müteşekkiriz.

Yıllardır Seyhan ilçesinde soydaşlarımız açlığa ve soy kırıma tabi tutulmuşlardır. Bütün çabalarımıza rağmen, özgürce yaşama ve beslenme olanakları bulamamıştık.

37b241ab-2dd8-4dce-9b2b-660ee604e46c.jpg

Ancak yeni yönetimin işe başlaması ile rüyalarımızda bile göremediğimiz bir takım uygulamalara tanık olduk.

Öncelikle yeraltına gömülen çöpler, bir anda yer üstüne serildi.

O çukurlar, usulüne uygun kapatılmadığı için her çukur, ziyafet alanımıza döndü.

248bb99a-aed5-46f3-80fe-b2fdadcb3bad.jpg

Larva olarak doğup yumurtadan çıkan çocuklarımız:

“Baba… baba… Sineklere vaat edilen cennet burası mı*” demeye başladılar.

Bakın, Kıl kanatlı, pul kanatlı, zar kanatlı ve bilumum haşereleri buraya, yani memleketin en yeni ve lüks mahallesinin çöplüğüne davet ettiğimiz halde fazla kalabalık olmadı… Çünkü “Bizler için lüks mahallede ziyafetin önemi kalmadı zaten her yer ziyafet alanımız” dediler.

Bu yönetim, sınıfsal farklılıkları ortadan kaldırdı ve her yerin çöplerle bereketli olmasını sağladı.

Bize bu olanağı sağlayan Seyhan Belediyesine ve çöp toplama aklına minnettarız” dedikten sonra soruları cevap bölümüne geçilmiştir.  

03afc60a-d5ee-49b8-ae5b-2129c30c80c8.jpg

 “Size sadece belediye mi iyilik yapıyor? Halkın etkisi yok mu?”

“Evet, atalarımın günlüklerini okuyorum. Bu memlekette yere izmarit atanlar bile ceza görürmüş. İnanamadık. Hele çöpleri yere dökmek… Kimin haddine? Atalarım çok ıstırap çekmişler… Çok aç kalmışlar. Ama şükürler olsun ki, acılara katlandık ve bu mutlu sona ulaştık. Halk tamamen bizden yana… Bir de hayvan hakları konusunda suiistimal bizlere cenneti verdi. Hayvanları besleyeceğim diye lokantalar bile kemikleri, yemek artıklarını çöp yerine kaldırımlara döküyorlar. Manitu onlardan razı olsun…

Parklarda yeteri kadar çöp kovası olmasına rağmen, şükürler olsun ki temizlik anlayışından nasibini almamış, insanlar, çöpü değil de çimleri kullanıyorlar.

Hepimiz besili olduk…

Etrafı pis görmeyi kanıksayan temizlik alışkanlığı olan insanlar da çöpleri yere atmaya başladı. Yaşasın!”

Bize bu huzur, özgürlük, bolluk ve bereketi sağlayan belediyemiz ile bütün şehri evinin çöplüğü zanneden bilinçsiz halk teşekkürü hak etmektedir. “

Ama Bay / Bayan Karasinek, insanlar rahatsız oluyor…”

“Memleketin yüzde yetmiş beşi çöpü yerlere atıyor, yüzde yirmi beşi rahatsız oluyor. Neyse ki belediyemiz demokrasiden, yani çoğunluktan yana, memleketi yüzde yetmiş beşin hak ettiği gibi yönetiyor. Çoğunluk çöpten yana…”

3fe0d4c5-64d8-4338-9c04-a2319f3e1547.jpg

“İlginç, inanmak istemiyorum…”

“İster inan ister inanma… Bizim ziyafet sofralarını herkes görüyor. Ne halk önlem alıyor ne belediye…  ceza gören var mı? Nredeyse ödül verecekler. İş çıktı diye…Buna başta sinekler olmak üzere bütün haşere ve mikropların yaşam hakkına saygı dedir. Manitu onları korusun!

 “Son olarak diyeceğiniz?”

“Başta karasinekler olmak üzere, kıl kanat, pul kanat, zar kanatlı böcekler adına, bize cennet ortamı sağlayan, çocuklarımızı doyuran, sayısız üreme olanakları sağlayan Seyhan Belediyesi yetkililerine minnettarız…

Ne olur, bu uygulamaya devam edin... Şehri çöplük haline getiren insanlara ceza yazmayın… Halkı bilinçlendirmeyin… Önemli değil, her gün bir kere çöp toplamak yerine üç kere toplayın… Ödeyin parasını ya? Sizden hesap soran mı var?”

İyi ki varsınız.

 

Reklam

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Gökmen Can
    3 hafta önce
    Sedat ağabeyim yüreğinize sağlık. Tesis sahibi olduğunu düşünen Seyhan Belediyesi Başkanlık Makamı sinekleri rahat ettirmek biz halkı da rahatsız etmek için elinden gelen her türlü duyarsızlığı sergilemiş olduğu yerde sizin gibilerin varlığı makamları, yetkileri ve akılları tekrar sorgulamaya açacaktır. İnanıyorum. Varolun.