Misafir Kalem

Misafir Kalem

Misafir Baştacı

Mücahit Gültekin'in Yazısı / Onlar Sizden Birşey İstemedi!

30 Eylül 2024 - 12:06

Mücahit Gültekin 
O kadar acı doluyum ki. Ne diyeceğimi de bilmiyorum. Bir halk dünyanın bütün vahşilerine karşı varlık mücadelesi veriyor. Her açıdan kuşatılmışlar. İşin nereye gideceği belli değil. Her gece yüzlerce insan ölüyor. Sizden hiçbir şey istemiyorlar. Ellerinde ne imkan varsa onunla direniyorlar, ölüyorlar, yanıp kül oluyorlar.

 
Sizden bir şey istemediler. Bir destek beklemiyorlar. Düşmana karşı ne yapabiliyorlarsa onu yapıyorlar. Ne kaldı geriye bilmiyorum. İnsanlar yerlerinden sürüldü, liderler öldü, şehirler her gün bombalanıyor. Daha da ne yapacaklar onu da bilmiyorum. Bütün imkanlarıyla bir avuç Lübnan’a yüklenmişler. Savaş gemileri, nükleer denizaltılar çevrelerinde bekliyor. Bir avuç Gazze’yi perişan etmişler. Yemen’i vuruyorlar. Bir yıldan beri her gün onurlu bir şekilde savaşıp ölüyorlar. Sonra diğerleri kalkıyor onlar da ölüyor. Hepimizi öldürseniz de vazgeçmeyeceğiz diyorlar. Sizden bir şey istemiyorlar.
 
Bir hoca kalkıp ölenlerin akidesini sorguluyor. Diğeri rahmet okunur mu okunmaz mı, şehit denilir mi denilmez mi onu soruyor. Öteki kalkıp içlerinde ajan var diyor. Diğeri durup durup lanet okuyor. Beriki oyuna geldiler, yapmayacaklardı diyor. Kimi sövüyor, kimi insanların acılarıyla alay ediyor. Biri “oh iyi oldu. Hak etmişlerdi” diyor. Biri keşke biz öldürseydik diyor. Kimi eski defterleri karıştırıyor, nereden fit sokabiliyorsa oradan fit sokuyor. 10 yıllık videoları bulup dolaşıma sokuyor. Kimi attıkları füzeleri beğenmiyor. Diğeri kendilerini aklamaya çalışıyorlar, prestij kazanmaya çalışıyorlar diyor. Her taraf kan revan içinde, çocuk cesetleriyle dolu siz bunları yapıyorsunuz.
 
Onlar sizden hiçbir şey istemediler, istemiyorlar. Bunu anlayın artık. Adamı öldürmek için 85 ton bomba attılar. Size güvenip girmediler savaşa. Sizden bir şey istemediler. Gazze için girdiler. Ne yapabildilerse onu yaptılar. Ne yapabileceklerse onu yapacaklar. İstedilerse tek bir şey istediler, arkamızdan hançerlemeyin dediler. Hiç mi hayanız kalmadı. İsrail kuduz köpek gibi saldırıyor. Kimi bulduysa onu öldürüyor. Yanıp kül olmuş insanların üzerinden neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Neyin hesabını yapıyorsunuz? İnsanlar ölüp duruyor siz sürekli niyetlerini sorguluyorsunuz. Söze gelince İsrail en büyük düşman diyorsunuz. İsrail nasıl en büyük düşmanınız ki, İsrail’in vurduğu yere vuruyorsunuz? HAMAS dostumuz diyorsunuz, selam gönderiyorsunuz. Bu nasıl dostluk ki onların dostlarına düşmanlık yapıyorsunuz?
 
Bu iş nereye varır bilmiyorum. Ama Yahya Sinvar ebedi hakikati söylemiş: Gazze bize ne olduğumuzu gösterdi. Ama sanırım burada kalmayacak daha da gösterecek.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum