Misafir Kalem

Misafir Kalem

Misafir Baştacı

Hüseyin Acarlar - Cinayeti Gördüm!

25 Ağustos 2024 - 08:39

Yazar: Hüseyin Acarlar 
25/ 08/2019
CİNAYETİ
GÖRDÜM
O Kadın  öldü! Asayiş Berkemal.
İçinde dirilen yer demek olan mahalleyi (mahal dirilen yer demektir) Dozerlerle ezerken, oldukça büyümüş başkanlarımız; bir tarihi bir kültürü ve bir komşuyu öldürürken, kentsel dönüşüm deyip avuçlarımızı ovuşturarak alabildiğince alkış tuttuk. Mahalleyi yok ederken, içinde kadavra yığını gibi istiflendirildiğimiz semtlerin sitelerinde mutluluğu kovaladık. Arada konutun banka kredilerde olmasa iyi olacağımızı düşündük. Oysa içinde sakin olunan yer manasındaki meskenlerimizi(mesken içinde sükûnetle oturulan yer demektir) dairelerle değiştirmiştik. Sükûnet bulacağımız eşlerimizin bitmek bilmeyen istek ve huzursuzluğu bile bizi uyandırmadı. Sükûnetin ve meskenin kuranda aynı kökten gelen kelimelerle(s-k-n) kullanıldığını bilmez olduk. Sorunlarımızı pozitif ayrımcılıkla çözeceğimizi iddia ettik. Kadına pozitif ayrımcılık deyip aileye benzin döktük. Haliyle, memleketin her kenti zavallı kadınların cinayete kurban gitmesiyle anılır oldu. Kadına bir zulmü de bu çok okumuşlar eliyle yaparken tv lerde, dijital platformlarda canavar erkeklere sin kaflı salavatlar yolladık....Kentte herkes tanıktı .Ama herkes uyuyordu.Bir uyanık uyandırmaya yeterli gelmedi.
Sırt sırta omuz omuza vermiş evlerin “safları sık ve uzun tutun!” diyen Resül-ü Zişan’ın sünnetine uygun imar edildiğini bilmeyen Belediye başkan ve encümenleri; mahalleyi öldürürken; aslında derdine, tasana koşacak, şiddet uygulayan erkeğin elinden karısını alıp birde fırça atan Osmanlı analarını öldürdüler. Kentte herkes tanıktı .Ama herkes uyuyordu.Bir uyanık uyandırmaya yeterli gelmedi.
Sokakları yok ettik. Yerine geniş bulvarlar açtık. Otomofillerimize uygun olsun diye! Bulvarlar açtık. Sokağın güvenliğini yapan bekçi köpeklerimize tasma takıp gezdirirken bulvarlarda, güvenlik kameralarıyla mahremiyeti tam kalbinden vurduk! Evin bilge analarını ve babalarını evinden huzurundan edip huzurevlerine gönderip, köpeğine tasma takıp gezdirenleri hayvan hakları savunucusu yaptık! Kentte herkes tanıktı... Ama herkes uyuyordu.Bir uyanık uyandırmaya yeterli gelmedi.
Tauni kurşunla hayatın ta kalbinden vurduk!

Mahallenin yerini semt, sokağın yerini bulvar, caminin yerini meydan, meskenin yerini konut, evin yerini daire  Komşu ziyaretinin yerini avm gezmeleri almış ve şehrin adı kent olmuş! Sen yine de bana gerici, yobaz de! Dante/li/ni sevdiğim ilerici Entelektüel azgın demokratım benim. Modernizm ruhları kıyamete zorluyor. Ben bu oyunda tanığım. Cinayeti de işleyeni de gördüm, görüyorum.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum