Misafir Kalem

Misafir Kalem

Misafir Baştacı

Mücahit Gültekin'den Gençlere Açık Mektup

19 Ekim 2024 - 19:01

Mücahit Gültekin hocamız, sadece genç kardeşlerimize değil, azıcık vicdan ve onur taşıyan herkese yazmış bu mektubu:

Sesli Makale Dinle
 
Genç Kardeşlerime Açık Mektup
Değerli genç arkadaşlarım,
Sizlere bu mektubu 3 büyük liderimizin şehid edildiği bir dönemde yazıyorum. Düşmanın Lübnan’ı her gün bombaladığı, Gazze’yi enkaza çevirdiği bir dönemde yazıyorum. İçimizdeki acı kelimelerle tarif edilemez. Eğer kendimi iyi ifade edemezsem sebebi biraz da budur.

Birkaç maddede sizlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Haddimin olmadığının farkındayım ama sizin hoş göreceğinizi düşünüyorum:

1. “İntikam” sözcüğünü hayatınızın merkezi haline getirin. Bizim Filistin’e, 42 bin şehidimize ve bu yolda can veren liderlerimize bir intikam borcumuz var. Bu intikamdan bize düşen pay İsrail’in bu topraklardan kovulmasıdır. Bunu sakın ola başımızdaki kişilerden beklemeyin. Bunu yapmayacaklar. Bunu onlara siz yaptıracaksınız. Onlar karşınıza çıktığında Filistin hakkında nutuk atmalarına izin vermeyin. Onların tek bir görevi var: İsrail’le bütün ilişkileri kesmek ve İsrail’i bu topraklardan kovmak. Bunu yapıncaya kadar yakalarını bırakmayın.

Bu borcu ödemek ilk vazifemizdir. Eğer yapmazsak öte dünyada şehidlerimizin şöyle dediğini duyacağız: Allah’ım bunlar bizim katillerimizle ilişkilerini kesmediler. Bunlar senin lanetlediklerine ev sahipliği yaptılar. Bizi vuran uçakların yakıtları bunların topraklarından geldi. Bunlar konuştuklarıyla amel etmeyenlerdir. Biz onlardan silah istemedik. Uçaklarını göndermelerini istemedik. Tel-Aviv’i vurmalarını istemedik. Onlardan İsrail’e destek olmamalarını istedik. Yapmadılar Allah’ım. Bizler senin önüne şehidler olarak çıktık. Bunlar bize borçludur. Hakkımızı onlardan al Allah’ım.

2. Bizler genelde Filistin’in edebiyatını yaptık. Ülkemize İsrail gibi bir necaset bulaşmış olduğu halde makam-mevki edinmeyi vs. kazanım sandık. Bizim sizi pasifliğe itmemize izin vermeyin. Temel sorunumuz bilgili-kültürlü olmamamız değildir, temel sorunumuz ABD ve Avrupa’ya karşı antiemperyalist bir iradeye sahip olmamamızdır. Bağımsızlığımızı kazanmadan hiçbir kazanımın sizi rahatlatmasına izin vermeyin.

3. Mezhepçilik, kavmiyetçilik ve hizipçilik yapan herkesten uzak durun. Bilgili olmalarına, güzel konuşmalarına, titr sahibi olmalarına aldanmayın. Dünyadaki insanlara bakın: Onlar ya sizin dinde kardeşiniz ya da insanlıkta eşinizdir. Sömürgecilere, Siyonistlere ve emperyalistlere karşı onlarla aynı cephede bulunabiliriz. Bunu yapmadığımız sürece bu katliamları görmeye devam edeceğiz. Asıl düşmanımız ABD-İngiltere-AB ve İsrail’dir. Sizin öfkenizi, kininizi, husumetinizi bunlardan başka birine yönelten herkes sizin duygularınızı israf ediyor demektir. Ezilenlere karşı merhametli, zalimlere karşı ise izzetli olmalıyız. 

4. Kibir her ameli batıl eden bir günahtır. Her zaman, herkesten öğreneceğimiz bir şeyler var. Nihayetinde bir kul olduğumuzu hatırdan çıkarmamalıyız. 

5. Hz. Ali’nin sözünü unutmayın: “Haklı isen korkma, Hak seni korur!” Tek korkacağımız şey haksız olmaktır.

Son olarak bize merhamet edin ve bizim için dua edin. Etmeseniz de ziyanı yok, size gücenmem ve kırılmam. Çünkü sizlere ne iyi bir örnek olabildik ne de iyi bir miras bırakabildik. 

Fakat her şeye rağmen umut her zaman canlı. Direniş kazanacak, buna şüpheniz olmanız. Çünkü liderleri şehid olmuş bir cephe asla yenilmez.”

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum