Klasik bir sözdür; her canlı doğar, yaşar ve ölür. Bu canlı formları içerisinde akıl nimeti ile öne çıkan ve yaşadığının idrakinde olan insanlardan bir kısmı sadece yaşar. Dünyayı bir han olarak görür. Burada bir müddet soluklanır ve sonra göçer gider. Bazıları ise bedenen aramızdan ayrılır ama dünyaya öyle izler bırakır ki çürüyüp giden teninin ötesinde bir imza atar yaşama. Bu guruptaki insanların içinde bir gurup ise üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin "Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme" sözüne nazire yaparcasına insanlara güzel bir mirası bırakırken kendi ahiretlerine de yatırım yaparlar. Zira inanmış bir insan için üç-beş nefeslik dünya bir tarladır ve ekip biçmeli, kendisine ve kendisinden sonraki nesillere fayda sağlamalıdır.
Gazeteci, televizyoncu, iş adamı, STK temsilcisi, daha sayamayacağım on parmağındaki on marifeti ile insanların gönlünde taht kuran ve saydığım bu son gurupta yer alan bir Bekir Fevzi Yıldırım geçti bu dünyadan.
Toplumun her kesimindeki insan ile muhteşem ilişkiler kuran ve bu vesile ile belki yüzlerce belki binlerce farklı ailenin hayatına dokunan, 'güzel insan' Bekir Fevzi Yıldırım tüm dünyayı esir alan ve pandemiye neden olan koronadan dolayı vefat ettikten sonra adı Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir tarafından Millet Bahçesi’nin girişinde bulunan merkeze verilmişti. Ömrü insanlara yardım ile geçen ve STK’lar içerisinde bir hayat geçiren Bekir Fevzi Yıldırım adına yakışan bir şekilde Sivil Toplum kuruluşlarına ev sahipliği yapan merkez ile anılır olmuştu.
STK’lar Yüreğir Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi’nde çok önemli çalışmalar yaptılar. Belki de birçok projenin temelini burada attılar. Topluma, bu milletin çocuklarına faydalı işlere imza attılar.
Sonra aradan zaman geçti. 2024 yıl mart ayında yerel seçimler oldu. Yüreğir’de bir değişim yaşandı ve Ali Demirçalı Yüreğir Belediye Başkanı olarak seçildi.
İlginçtir. Adana’daki bazı CHP’li belediyeler yaptıkları hizmetler ile anılırken Demirçalı yönetimindeki Yüreğir Belediyesi çoğu CHP’li belediye gibi sadece tartışmalarla, skandallarla ve yapılmayan hizmetlerle gündeme geldi. Son olarak ise en az onlar kadar vahim olan bir konuyla, Demirçalı ve ekibinin vefanın bize sadece bir semt ismi olduğunu düşündüğünü gösteren bir uygulama ile; konuşulmaya başlandılar.
Yüreğir Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi’nin tabelası bir gecede indirildi. Yerine koca koca puntolar ile Kent Konseyi yazıldı. Allah’ı var. Şimdi; "Başkan Demirçalı merkezi kapattı" diyemem. O da zaten; "O kadar da vefasız olmayalım" diye düşünmüş olacak ki yan tarafta küçük bir kapı üzerine dikkatli bakmadıktan sonra çoğu kişinin asla fark etmeyeceği şekilde Yüreğir Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi yazdırdı. Yazının altında Yüreğir Belediyesi’nin logosu onun altında da kendi adı vardı Başkan’ın. Tuhaf olan ise belediye logosunun da Ali Demirçalı isminin de merkezin adından neredeyse büyük olmasıydı. Ali Demirçalı’ya bu aklı kim verdi bilmiyorum ama Başkan burada büyük bir vefasızlık örneğine imza attı. Keşke imza attığı şeyler hizmetleri olsaydı.
Ali Demirçalı yönetimindeki Yüreğir Belediyesi’nin seçimlerden sonra geçen bunca zamanda tek bir eser ortaya koymadan, ilçeye katma değer sağlayan projelerle değilde sürekli tartışmalarla, skandallarla, başka partiye transfer dedikodularıyla, yapılmayan hizmetlerle tartışılması ve gündem olması zaten ayıptı ama daha büyük ayıp ömrünü bu şehrin garibanlarına harcamış, o garibanlarla gülüp, onlarla ağlamış bir adamın manevi mirasına vurduğu bu darbe oldu.
Bu ayıp sadece Yüreğir Belediyesi Başkanı Ali Demirçalı ve bürokratlarına değil yapılan bu işe sessiz kalan medyaya da STK’lara da yeter.
Yaptığı yardımlarda adını hep geri planda tutan Bekir Fevzi Yıldırım beni affetsin. Bir işe yaramayacağını düşünsem de ben bu yazıyla elimden geleni yapmaya çalıştım.
YORUMLAR