Ahmet Özkan

Ahmet Özkan

İlmin Kaleminden

VARLIKLARIN EN HAYIRLISI

17 Eylül 2024 - 08:57

VARLIKLARIN EN HAYIRLISI

فمبلغ العلم فيه انه بشر 
وانه خير خلق الله كلهم 
Onun hakkında ilmin varabildiği en son netice, onun bir beşer ve Allah'ın yaratıp yaşattığı bütün varlıkların en hayırlısı olduğudur. 
 
Elbet anlatamaz şair böylesin, 
Nutku tutulmuştur kalem neylesin, 
Bırak da son sözü ilim söylesin: 
Adem evladının o en hasıdır,
Yaratılmışların en âlâsıdır.
 
Rivayet edildiğine göre: Mağrib/ Sanhaclı olan,Lakabı Şerefuddin, künyesi Ebu Abdullah olan ve Bûsîyri diye meşhur olan zat, 160 beyitlik Kaside-i Bürdesini yazarken yukarıdaki beytin yarısını yani(onun hakkında ilmin varabildiği en son netice) cümlesini yazıp söylüyor ama arkasını getiremiyor. Bunun üzerine Resulullah Efendimiz(Onun bir beşer ve Allah'ın yaratıp yaşattığı bütün varlıkların en hayırlısı olduğudur) cümlesini ekliyor ve beyit tamamlanıyor.
 
Hicri 695 te vefat eden Muhammed b.Said el Bûsıri Rasulullah efendimizi medheden bir kaç kaside kaleme almıştı,Felç olmuştu ve hastalığına hiç çare bulamamıştı bir gece dua etti ve uyudu Rüyasına Rasulullah efendimiz teşrif ediyor ve Yazdığı kasideyi okumasını istiyor,Bûsîyri birkaç kaside yazdım hangisini okuyayım diyor Rasulullah Efendimiz kasidenin ilk beytini okuyor; bu kaside diyor. Resulullah tebessüm ederek sonuna kadar dinliyor, bitirince onun vücudunu mübarek elleriyle mesh ediyor ve mübarek cübbesini çıkarıp onunla üstünü örtüyor,sabah kalkıp normal hayatına devam ediyor. 
 
Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize mahlukatın en hayırlısı olan Rasulullah efendimizin dünyada ittibaını ahirette şefaatini nasip eyle.
Kur'an-ı Kerim'in, İsmi A'zam'ın ve Rasulullah efendimizin hürmetine dahili ve harici hastalıklarımıza şifa Lütfeyle.Amin.
 
Ahmet ÖZKAN 
Emekli Müftü 
 
17 Eylül 2024 Salı

Reklam