Ahmet Özkan

Ahmet Özkan

İlmin Kaleminden

Hatırla Unutma

04 Ekim 2022 - 16:20

Hatırla Unutma
تذكر جميلى مذ خلقتك مضغة
ولا تنسى تصويرى ولطفى فى الحشاء
سلم الى الأمر واعلم باننى
أدبر احكامى وافعل ما اشاء

Tezekker cemîylî müz(münzü) halaktüke mudğatenve / lê tense tasvîrî ve lütfiye fil haşâ. 
Sellim ileyyel emra ve'lem / biennenî udebbiru ahkâmî ve ef'alü mê eşê'

Medine-i Münevvere’de vefat eden bir umreci kardeşimizin cenazesinin yıkanması teçhizi tekfini ve teşyii, ve daha başka iş ve işlemlerini takib etmek için Arap'ların "Şerşûre" diye isim verdikleri bir yere gitmiştim, duvarda asılı heybetli bir levhada tüyleri ürperten şöyle bir şiir yazılı ve asılıydı:

“Seni bir et parçası olarak yarattığım zamanı ve sana yaptığım iyiliği hatırla, annenin karnında üç karanlık içinde (Amnion zarı, korion zarı ve düşen zar) seni nasıl tasvir edip şekillendirdiğimi ve sana olan lütfumu unutma. Bütün işleri (ni) bana havale et, (evet) yalnız bana teslim et ve bil ki ben verdiğim hükümlerimi tedbir(ve organize) ederim ve her istediğimi yaparım.”

El-Hakk yüce Allah, her şeyin ve herkesin tek yaratıcısı, müdebbiri, râzıkı hâkimidir, Hayy, Kayyum olan O'dur, ezel ebed O'nundur, hâkimi mutlak, kadir-i mutlak odur. Yol onun varlık onun, Gerisi hep angarya.

Yoktan var eden, aklı yaratan ve onu vahiy ile irşat edip ona hidayet veren, akıl sahiplerine,  yarattıklarına ve yaptıklarına ibretle bakmayı, tefekkür etmeyi ibret almayı emreden Yüce Allah'tır.

Bütün bunlar, saadete, kurtuluşa cennete ve cennetten de öte olan Yüce Allah'ın Mübarek Cemâlini seyretmeye vesile olan marifetullahı insanda güçlendirir.

Allahım Arz'(yer)ın üstünde, Arz'(yer)ın altında (kabirde) ve Arz günü ( Huzuruna çıkacağımız ahiret gününde) bizlere ve bütün mü'min kardeşlerimize rahmet ve merhamet eyle.
Sayılmaz nimetlerini hatırlayıp şükreden ve unutmayan vefakâr kullarından eyle, marifetullahı, cenneti ve Mübarek Cemâlini lütfeyle. Amin.

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum