Ahmet Özkan

Ahmet Özkan

İlmin Kaleminden

Aslanlar Ve Tilkiler

11 Kasım 2022 - 08:26

ASLANLAR ve TİLKİLER

 ان عابهم قاصر طعنا بهم سفها
برأت ساحتهم من افحش الكلم
هل يقطع الثعلب المحتال سلسلة
قيدت بها اسد الدنيا باسرهم


İn âbehum kâsirun ta'nan bihim sefehen / beriet sêhetuhum min efheş il kelimi / hel yakta'üs sa'leb ül muhtalü silsileten / kiydet bihe usududdünyê biesrihimi.

(Başta salih selef,onları ihsanla takib eden ilim  ehlini ve gönül erlerini) sefih,değersiz,kıt akıllı ve kıt görüşlü biri(veya birleri) cahillikten veya haset hastalığından dolayı ayıplar ve  kınarlarsa,(bilinmesi ve bu işe tevessül edenlerin bilmeleri geren husus şudur ki, bütün bu sonsuzluk kervanı ve şanlı insanlar) bu en fahiş ve mesnetsiz iftiralardan berîdirler, (uzaktırlar).
Hileci ve kurnaz tilki(ve tilkiler,ne kadar gayret ve teşebbüs ederlerse etsinler) dünya aslanlarının bağlı olduğu Silsile-i aliyyeyi( bu manevi zincir halkasını) kıramazlar, (çözemezler, zarar veremezler), zira:


ان الجواهر فى التراب جواهر
والأسد فى قفص الحديد اسود


İnnel cevâhire fitturabi cevâhirün / vel usde fi kafas il hadîydi üsûdün.

Altın, toprağa (Çamura)  düşse de altındır, Aslan(lar) demir kafesler içinde, demir parmaklıklar'ın arkasında olsa(lar) da arslandır(lar).

Allahım! Bu kutlu ve  mutlu kervan'ın ve salihlerin içinde olmasak bile, şefaalarını umuyor ve onları seviyoruz(diye iddia ediyoruz) bizleri ve bu iddiada olan bütün mü'min kardeşlerimizi mahcub etme, İşimiz gücümüz günah olsa bile ticareti günah olanları( ve yaptıklarını) ikrah ediyoruz.

Allahım imanı bize sevdir, kalblerimizde süslendir, küfrün,fıskın ve isyanın bize ikrahını ver ve bizi râşid  olanlardan, doğruyu bulup doğruya tabi ve doğru yola sâlik olanlardan eyle.Âmin.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum