Ahmet Özkan

Ahmet Özkan

İlmin Kaleminden

Ahiretteki Yerimiz

22 Kasım 2022 - 08:05

AHİRETTEKİ YERİMİZ

النفس تبكى على الدنيا وقدعلمت
ان السلامة فيها ترك ما فيها
لا دار للمرء بعد الموت يسكنها
الا التى كان قبل الموت يبنيها
فإن بناها بخير طاب مسكنه
وان بناها بشر خاب بانيها


Ennefsu tebkî aleddünye ve ked alimet ennesselêmete fîyhê terku mê fîyhê,lê dâre lilmar'i ba'del mevti yeskunuhê / illelleti kêne kablel mevti yebnîhe,fein benêhê bihayrin tâbe meskenuhu,ve in benêhê bişerrin hâbe bânîyhe.

İnsanoğlu (nun nefsi) dünya(ve dünyalık olan şeyi elde etmek) için ağlayıp duruyor(dünyayı elde etmek için hırslı bir şekilde bedel de ödeyerek çırpınıp duruyor). Halbuki nefis ( itiraf etmese bile iyi biliyor ki aklın kalbin zihnin hatta bedenin selameti ve huzuru, dünyayı (sevgisini ve helal olmayan dünyayı) terkedip kalp'ten çıkarmaktır. (Herkesin dünyadaki oturup konakladığı evi,yeri aşağı yukarı belli)ölümden sonra ise (muhasebe, sırattan geçip herşey bittikten sonra) âhirette kalacağı yer, ölmeden önce kendisi için hazırladığı evdir(yerdir). Eğer ölümden önce kendisi için hazırladığı meskeni hayır (takva,Salih amel) ile bina ettiğse,yeri ne güzeldir (onun yeri cennet olur),yok eğer dünyada iken kendisi için hazırladığı meskeni,şer, günah ve haramları işleyerek bina ettiyse,(onun yeri cennet olmayacağı için o ev sahibi )helak olmuştur.

Durum bu! Yarın Ahiretteki ebedi kalacağımız yeri bugün daha şu fani dünyada iken, fırsatlar da elde iken, rüzgar lehimize esiyorken, sıhhat ve boş vakit imkanı varken şimdiden gecikmeden muhkem bir şekilde bina edelim.

" Yedi(engelleyici )şey (gelme)den önce iyi işler yapmakta acele ediniz. Yoksa gerçekten siz,unutturan fakirlik azdıran zenginlik (her şeyi) bozup perişan eden hastalık, saçma sapan konuşturan ihtiyarlık, ansızın geliveren ölüm, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccâl, belası en müthiş ve en acı olan kıyametten başka bir şey mi beklediğinizi sanıyorsunuz?
Tirmizi Hadis no: 2306

Yüce Allah,rahmeti ve keremiyle ahiretteki son durağımızı cennet eylesin,o selamet
diyarıını ebedi dâr ve diyarımız kılsın.Âmin.

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum