Adem DOĞANTEMUR

Adem DOĞANTEMUR


Tebessümün Mistik Gücü

13 Eylül 2024 - 16:56

Tebessümün Mistik Gücü
Çoğunlukla güne nasıl başladığımız günü nasıl yaşayacağımızı belirler. Asık suratla başladığımız bir günü gülümseyerek bitirmek oldukça zordur. O halde güne olumlu duygularla güzel başlayıp mutlu bitirmek için bazen nedensiz de olsa gülmekten çekinmeyin.

Şunu da artık anlamamız gerekiyor ki, gülmek için mutlu olmayı beklersek hayat boyu gülümsemeye fırsat bulmadan ölmemiz mümkündür. Kaldı ki, insan çoğu kere mutlu olduğu için gülmez, bilakis güldüğü için mutlu olur!

Sadece fotoğraf çektirirken kameraya değil, eşinize dostunuza gülümserken de cimri davranmayın lütfen. İnanın ki onların buna ihtiyacı kameralardan çok daha fazladır. Üstelik artı hiçbir maliyeti de yok. Bilinenin aksine gülmekle ne günaha girersiniz, ne de kalbiniz kararır. Bilakis gülmek kalbinizi açar ve sükûneti sağlar!

Güzel bir gülüş, karanlık bir eve giren güneşe benzetilir. Mutlu ve uzun yaşamak için sadece gülümsemesini bilen değil, gülebilmeniz için size de ilham kaynağı olabilen dostlarınıza önem verin. Meselâ, henüz evli değilseniz müstakbel hayat arkadaşınızdan “Gülümsemesinde her hangi bir kusura rastlanmamıştır” ibareli uzman bir doktor raporu isteyin!!!
 
Öyle bir eş olsun ki, gözlerinin içine bakarak aldığınız her nefeste yaşamı bahşeden Allah’a şükran duyabilesiniz. Uykusuz gecelerde nefret şiirleri yerine, mehtaplı gecelerde mutluluk şarkıları terennüm edebilesiniz. Çünkü size tebessüm etme becerisinden yoksun bir eş, dünyanızı zindan etme arzusuyla yanıp tutuşuyor demektir.

Böyle bir eş, hayatınızın arkadaşı olmaktan çok ömrünüzün törpüsü gibidir. Sizi yavaş yavaş ama sürekli tüketir. Sadece neşenizi değil yaşamınızı da mahveder. Belirli bir yaşından sonra onu değiştirebilmek ise, su üzerine mutluluk şiirleri yazmaktan daha da zordur. Kalbiniz neye ve kime bağlıysa varlığınız onun mahiyetine bürünür, kalbinizi bağladığınız şeyi iyi seçin.

Belki bu hayat, verdiği her zevki ona denk bir ıstırapla bize tekrar ödetir. Ancak unutmayın ki yaşam dediğimiz süreç, iki tekerlekli bir bisiklete binmek gibidir, düşmemek için pedal çevirmeye devam etmekten başka bir çare de görünmemektedir!

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum