Adem DOĞANTEMUR

Adem DOĞANTEMUR


LÜTFEN ÖĞRETMENLERE GÜVENMEYİN!

06 Eylül 2024 - 22:47

LÜTFEN ÖĞRETMENLERE GÜVENMEYİN!
Yeni bir eğitim-öğretim yılı arifesinde velilere çok önemli birkaç tavsiyem olacak. Eğer hem kendileri hem de ülkemiz adına çocuklarınızın erdemli birer insan olarak hayatta yerlerini almalarını istiyor ve gerçekten bunun kaygısını çekiyorsanız onları yalnızca öğretmenlere emanet etmekle asla yetinmeyin. 

Çünkü onların zihinlerinde silinmez izler bırakan ilk öğretmenleri sizlersiniz. Ne mi yapabilirsiniz? Mesela çocuklarınızla birlikteyken;

1- Asla yalan söylemeyin!

2- Kutsal değerlerimiz başta olmak üzere kesinlikle küfretmeyin ve sövgü içerikli kelimeler kullanmayın!

3- İnsanlarla ilişkilerinizde olabildiğince kibar olun ve nazik bir dil kullanın!

4- Yapamayacağınız bir şeyi vaat etmeyin, söz vermişseniz mutlaka yerine getirin, getiremiyorsanız sebebini ona açıklayın!

5- Komşularınızı her ne şekilde olursa olsun rahatsız edici davranışlardan olabildiğince kaçının, öyle ki alt kat komşunuzun balkonuna yediğiniz bir çekirdeğin kabuğu bile düşmüşse mutlaka özür dileyerek helallik alın!

6- Birlikte sokakta yürürken densizlerin yere sigara izmariti veya herhangi bir çöp attıklarını gördüğünüzde bu yapılanın kamuya zarar vermekten dolayı kul hakkı ve iğrenç bir davranış olduğunu çocuklarınıza anlatın!

7- Arabanızla seyahat ederken yediğiniz meyve ve gıdaların kabuklarını pencereden yola fırlatmayın ve bunu yapanların insanlığa ihanet ettiklerini hatırlatın!

8- Yine aracınızla kırmızı ışıkta beklerken veya seyir halindeyken bir başkasının yol hakkını ihlal edebilme uğruna sağdan soldan haksız dalışlar yapmayın ve bu yapanların insanlık suçu işlediklerini söyleyin!

9- Herhangi bir iş veya alışveriş için ekmek kuyruğunda dahi olsanız sizden bir saniye bile önce gelmiş birisinin önüne geçmeye çalışmayın ve bu hareketin diğer insana saygısızlık olacağını çocuklarınıza hatırlatın!

10- Okulda haksız not almaya alışan bir insanın büyüdüğünde haksız kazanç edinebileceğini, arkadaşının veya devletin küçük de olsa herhangi bir malına zarar vermeyi önemsemeyenin büyüdüğünde sokakları ateşe vermekten çekinmeyen bir canavara dönüşeceğini hatırlatın lütfen!

11- Ve son olarak; ukalalığın “HAK ARAMAK”, saygısızlığın “ÖZGÜVEN”, terbiyesizliğin “ÖZGÜR TAKILMAK”, tembelliğin “HAYATIN TADINI ÇIKARMAK”, ilkesizliğin “SPONTANE YAŞAMAK” olmadığını sık sık hatırlatın onlara!

Neden mi? Çünkü tertemiz bir fıtratla yaratılığı halde tüm bu çirkinlikleri yaşam tarzı haline getiren günümüzün insan görünümlü canavarları tüm bunları annelerinin karnında değil büyüklerine bakarak öğrendiler...

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum