Siyaset yoluyla İslami mücadelenin ulaştığı sonuç

Vedat KAHYALAR

Sesli Makaleyi Dinle    Değerli okurumuz, browser'ınız maalesef ses dosyasını desteklemiyor
Neredeyse son 40 yıldan beri, Dağa, taşa "hak yol islam yazacağız"dan, hedefe ulaşmak için "her yol mübahtır"a uzanan trajik ve zillet dolu  bir yol hikayesi yaşanıyor. Öyle ki Israil'e mal ve hizmet sağlamak, kumar ve uyuşturucu sektörünü patlatmak, halkının %80 ini sefalete mahkum etmek, çiftçiliği, hayvancılığı perişan edip, mesleği ve köyleri terk ettirmek, iyi eğitimli olanların ülkeyi terk ettiği ancak, görgüsüz, kültürsüz, ama çok kazanan fenomenlerin, mafya artıklarının rol model olduğu bir ülke görünümü de bu muhteris siyasal islamcılara nasib oldu. 

Aslında biz davayı ABD nin 6.nci filosunu desteklerken kaybetmiştik.NATO hedeflerini tutturabilmek ugruna komünizmle mücadele edeceğiz derken islamın  kırmızı çizgilerinin bir kısmını terk etmiştik.

Bütün tezlerin, sloganların ve  iddiaların altında kalmak, kınadığımız ne varsa ona dönüşmek çok kötü bir sınavdı.

Harward Üniversitesinin araştırmasına göre, bir üniversite mezunu 250 bin dolara mal oluyor. Bu eğer tıp ve bazı özel bölümler ise 1 milyon doları buluyor. 

Şimdi bizim 250 bin dolar ile 1 milyon dolar harcayarak hayata hazırladığımız kıymetli evlatlarımız bir bir yurt dışına gidiyor.
Buna sebep olanlar bu durumu zerre kadar önemsemiyor.

" Giderlerse gitsinler..." 

Moleküler biyoloji, Genetik, Bilgisayar programcılığı, endüstri ve işletme mühendisleri, tıp mezunları en çok ABD yi tercih edip, kabul ediliyor

Bu doğru bir tavır olabilir mi ?

Afganistan'dan ABD'nin eğittigi, Cia unsurlarını ülkemize taşımanın bu ülkeye stratejik yararı nedir ?
Uyuşturucu taşımaktan, savaşmaktan başka yeteneği olmayan yüzbinleri getirip, nitelikli evlatlarını "siyonist İsrail'i destekleyen emperyalist batı ülkelerine altın tepside "bedava" sunmak politikasının mantığı nedir ?

Ya diğer ölçüsüz göçler ?
250 bin dolara verilen vatandaşlık belgeleri.

Bu;  kültür ve eğitim farkı olağanüstü farklı olan kesimlerin yarattığı ekonomik krizin faturasını  ödeyen geçim sıkıntısındaki milyonlar? 
Onlara sordunuz mu bu kabülleri ?

Bir taraftan yoksulluk, enflasyon can yakarken öte taraftan israf ve gösteriş hiç hız kesmeden devam ediyor. Tasarruf tedbirlerine takılan, ögencilere bir öğün yemek, okulların temizlik ve hijyeni gelecekte önemli sorunlara yol açacak gibi.

ÇOCUKLARDA BODURLUK ARTIYOR *

Giderek derinleşen ekonomik kriz, gıda fiyatlarındaki ciddi artış özellikle dar gelirli aileleri vuruyor. Bu durum sağlıklı ve dengeli beslenmeyi de etkiliyor, çocuklarda yetersiz beslenme yaygınlaşıyor. Hekimler, yetersiz beslenmenin çocukların fiziki ve bilişsel gelişimini bozduğunu, bodurluğun giderek artırdığını belirterek "Çocuklarda son yıllarda demir eksikliği, obezite, protein eksikliğinden kaynaklanan malnütrisyon dediğimiz beslenme bozuklukları daha çok görülmeye başladı. Sık enfeksiyona yakalanıyorlar, hastalıklarla boğuşuyorlar. Bunun temelinde sağlıksız ve yetersiz beslenme yatıyor” dedi.

Özellikle okul çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi çok önemli. Bu nedenle "Okullarda bir öğün ücretsiz yemek" kampanyaları düzenlendi, çocukluk çağı sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekildi. Ancak bu da tasarruf tedbirlerine takıldı.

Çocuklarda bodurluk artarken , başka bir kesimin semirmesi, obezitenin artması ayrı bir garabet oluşturuyor ülkemizde.

Her gün yeni ve popüler gündemlerle boşa geçirilen günler ne zaman geride kalacak?

*Sibel Bahçetepe haberi