Allah Var, Kader Var, Keder Yok

Ahmet Özkan

ALLAH VAR KADER VAR, KEDER YOK

دع المقادير تجري فى أعنتها
ولا تبيتن الا خالى البال
ما بين غمضة عين وانتباهتها
يغير الله من حال الى حال


De'il mekâdîyra tecrî fî e'innetihê,ve lê tebîytenne illê hâliyel bêli,mê beyne ğamdati
aynin ventibêhetihe, yüğeyyirullahu min hâlin ilê hâlin.

Bırak (rahat ol tedirgin olma) mukadderât
(Takdir edilen şeyler Yüce olan Allah'ın kendileri için takdir buyurduğu minval üzere) mecralarında cereyan etsin, (hedefe varsın, zaten varacak)
Sen(ey kaza ve kadere iman eden mü'min) gece başını yastığa koyup uyuduğunda (olup biten ve vukû bulan şeylere itirazı bırak, tedirgin olmayı bırak, olup bitenleri Yüce Allah'a teslim et ve) rahat uyu(rahat ol). zira yüce Allah,bir göz kapatıp açıncaya kadar(ki kısa bir zaman içinde olayları, olanları ve insanları) bir halden başka bir hale değiştirir(Yüce Allah herşeye kâdir ve muktedirdir).

Bil ki sana isabet edecek olan herhangi şey(şaşırmadan) mutlaka sana gelir,sana gelmeyecek olan şey de asla sana deymez (kendini hedefe koysan bile bükülüp gider.)
Ebu Davud Hadis no: 4700.

Ezelden ebede her şey yüce Allah'ın kesinkes malumudur, yaratması ve iradesiyledir, günümüzde dünyayı etkileyen ve rahatsızlık veren,derinlerin derin icraatları da...

Allah var, Allah'ın kaderi var, iradesi var, bilgisi ve kuşatıcı ilmi var, Yüce Allah herşeye hâkim ve egemendir, istediğinde istediğini yapar, Allah'a kimse engel olamaz.

Biz mü'minler kulluk görevimizi yapmaya çalışalım, iyi kullar, kaliteli kullar olmaya  devam edelim, sebeblere sarılalım sonra yüce Allaha tevekkül edelim ama, sebeblere değil, Yüce Allah'a tapalım, sonra? Sonra

Görelim Mevlâ neyler,
Neylerse güzel eyler,


İşin,işlerin,olayların ve oyunların gerçeğini, hakikatını, inşaallah mü'minlerin lehine cereyan edecek olan müjdesini ve müjdelerini, göz aydınlatıcı sonucunu beraber görelim inşaallah.

Allahım bizlere ve tüm mü'min kardeşlerimize sevindirici,göz aydınlatıcı neticeleri dünyada da, âhirette de nasib eyle. Bütün İslam beldelerini ve cennet vatan ülkemizi görünür görünmez afetlerden sen koru ya Rabbi!Âmîn.