Soru - Cevaplarla Ayhan Barut


Cumhuriyet Halk Partisi Mv. ve 28. Dönem Millet Vekili Adayı
AYHAN BARUT

SORU 1: Seçim çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

YANIT: 
Bereketli topraklarıyla ülkemiz tarımına yön vermiş, sanayileşmesine öncülük etmiş Adanamızda 'daha yaşanabilir bir Türkiye' hedefiyle yola çıkan 15 milletvekili adayımız ve tüm yol arkadaşlarımızla birlikte tarihsel bir görevimiz olduğunun gayet bilincindeyiz. Ülkemiz ve kentimiz, yüce milletimiz her şeyden önde gelir. Bu perspektif doğrultusunda sürdürdüğümüz seçim çalışmalarımızı bir bütünlük içinde, köylerden yaylalara, fabrikalardan tarlalara, uzak ilçelerden kent merkezine, mahallelerden sokaklara, demokratik kitle örgütlerinden mesleki oda ve kuruluşlara dek ayrıntılı biçimde sürdürüyoruz. Ülke genelinde süren mücadele gibi, Adana'daki seçim çalışmalarımız da kentimizin her noktasına, hemşehrilerimizin hepsine ulaşma hedefiyle gayet başarılı bir şekilde sürüyor. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi ve alaka da bunun en net göstergesidir. Bu durumdan, halkımızın verdiği büyük destekten mutluluk duyuyoruz. 


SORU 2: Halkın şahsınıza ve partinize ilgisini nasıl buluyorsunuz?

YANIT: 
Milletvekili adaylığı için 2018 yılında yola çıktığımızda, 'İzi ve sözü olan bir milletvekili olacağım' demiştim. Görev yaptığım 5 yıl boyunca da bu şiarla hareket etmenin, bu uğurda çaba göstermenin ve verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adana halkı da biliyor ki, gece gündüz demeden ülkemiz ve halkımız için, Adana ve Adanalı için yoğun çaba gösterdik. Taraflı tarafsız herkesin bu konuda hemfikir olduğunu görüyoruz. Ne mutlu bize. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" denir ya, bu nedenle alnımız ak, vicdanımız rahat. Adana sokaklarına çıktığımızda, köylerden mahallelere gittiğimiz her noktada, temas ettiğimiz her yerde görevimizi yapmanın huzuruyla dolup taşıyoruz. Kadınıyla erkeğiyle, köylüsüyle kentlisiyle yiğit Adanalı hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi ve verdikleri destekle mutlu oluyoruz. Partimiz açısından bakılacak olursa eğer, tek bir gerçek var, o da; Adana ve Adanalılar artık bir değişim istiyor. Bununla ilgili taleplerini bize verdikleri açık destekle gösteriyorlar. Bunun şahidi olmanız için bir gün bile olsa halkla buluşmalarımıza katılmanız yeterli olacaktır. 

İlk sıradaki de, son sıradaki de, tüm adaylarımızla, bütün mücadele arkadaşlarımızla ve halkımızın desteğiyle bu soylu mücadelenin zafere ulaşacağı kesin. Hiç kuşkusuz ki Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 15 Mayıs sabahında ülkemiz aydınlık bir geleceğe uzanacak, herkes penceresini ayrı bir mutlulukla açacak. Coşkuyla kucakladığımız baharın sevinci tüm ülkeyi saracak. Büyük potansiyeli ile parlak bir geleceğe uzanan Adana'da ve ülkemizde, umudumuz filizlenip, hayallerimiz bu kadim topraklarda yeniden yeşerecek. Hiçbir ayrım gözetmeden, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çaba göstermeye devam edeceğiz. 


SORU 3: Adana için proje ve hayalleriniz nelerdir?

YANIT: 

Adana tarımın başkenti olmasının yanı sıra, ülkemizin sanayileşmesine büyük katkı sunmuştur. Tarihin, bereketin, medeniyetin, kültürün, sanatın, sporun ve daha nice eşsizliğin merkezi Çukurova, bu varsıl toprakların da merkezi Adana'dır. 

Türkiye ve Adana ne yazık ki AKP iktidarı eliyle ekonomiden dış siyasete dek her alanda derin bir çıkmaza sokulmuştur. Üretmeyen, ithal eden, özelleştirmeci ve pisayacı ekonomi anlayışı, maalesef ülke genelinde ve Adana'da tarımı bitirdiği gibi kentin üretim ve istihdam kaynağı olan fabrikalarının kapanmasına yol açmıştır. Sümerbank'tan Güney Sanayii'ne, TEKEL'den Aksantaş'a kentin 50'den fazla fabrikası kapatılmış, on binlerce insan işsiz bırakılmıştır. Adana, 1919'da başlayıp tüm dünyaya örnek olan görkemli Ulusal Kurtuluş Mücadelemizde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'e kurtuluş ilhamını vermiştir. Onca yokluk ve yoksunluğa karşın görkemli bir kurtuluş mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız bu dönemde, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında da hem kuruluş ayarlarına geri döndürmeye, ayrıca demokrasiyle taçlandırmaya çok kararlıyız. 

Tarımdan sanayiye, spordan sanata, eğitimden ulaşıma, sağlık ve kültürden sosyal yaşama dek her alanda gelişmiş, kalkınan bir Türkiye ve Adana hayalimiz var. Üreten ve ürettiğinden kazanan bir kent ve ülke mümkün. İnsanların mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşadığı bir şehir olabiliriz. Görkemli geçmişini arayan bir Adana değil, bunun çok daha ötesini hak eden bir Adana için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Çiftçisiyle sanayicisiyle, işçisiyle emeklisiyle Adanalılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Tüm sorunları aşma hedefiyle, barış, kardeşlik ve hoşgörü ikliminde bir Adana idealiyle, daha yaşanabilir bir kent şiarıyla biz geliyoruz ve başaracağız!

SORU 4: Seçimlerden sonra seçilirseniz, Adanalı sizi, Adana'da sıkça görebilecek ve problemlerini size kolayca iletebilecek mi?

YANIT; 

Biraz önce bahsetmiştim, somut bir örnek üzerinden sorunuzu yanıtlamak isterim. Bu dönem, yani 27. dönemde milletvekili olarak seçildiğimde Adana'da ilk işimiz irtibat ofisi açmak oldu. Buradaki görevli arkadaşlarımızın ismini ve iletişim bilgilerini, ofisimizin irtibat adresi ve telefon numaralarını hemen halkımıza duyurduk. Meclis'te odamız belirlendiğinde ilk yaptığımız iş makam irtibat numaralarını, cep telefon numaralarını, açık adresi sosyal medya hesabımız üzerinden duyurmak oldu. Ben ve danışman arkadaşlarımın isimleri, cep telefonlarına varıncaya dek tüm iletişim bilgileri açıkça ilan edildi. Sosyal medya hesaplarımız, elektronik posta adreslerimiz halkımıza ilan edildi. Şimdi deneyebilirsiniz, sadece internet ortamında baksanız bile benim ismime, sürekli kullandığım cep telefonuna kadar her bilgi kamuoyuna ilan edilmiştir göreceksiniz. 

Özetle şunu demek istiyorum; Bizim bu topraklarda izimiz var, sözümüz de var. Türkiye'nin her yerinde görev yaptık. Adanalılar ve tüm yurttaşlarımız her kanaldan bize gönül rahatlığıyla ulaştılar, hala tüm iletişim kanallarımız açık. Denemek serbest. Benim cep telefonumu kayıtlı kayıtsız kim ararsa arasın mutlaka yanıtlarım. Toplantı olur, bir etkinliğe katılırım, o zaman telefona bakamayabilirim. Ancak mutlaka geri dönüş sağlarım. Hani bir söz var, 'Yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir' diye, gönül rahatlığıyla erişilebilir olmanın huzuruyla bunları söylüyorum. Halkımızın derdiyle dertlenmek, sevinçlerine ortak olmak, sorunları ve talepleriyle ilgilenmek, onlara hizmet etmek temel görevimiz. Bunu başarmak için elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çaba göstermeyi sürdüreceğiz. 

SORU 5: Adana için;  seçim sonucunda, milletvekili sayıları sizce nasıl şekillenir?

YANIT; 

Tekrar ifade etmem gereken gerçek şudur ki; Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Millet İttifakı iktidarı 14 Mayıs akşamında tarihi bir başarı gösterecek. Aynı durum Adana'da da yaşanacak. Cumhurbaşkanımız en yüksek oyu rekor farkla alarak seçilecek, partimiz de en fazla milletvekili sayısına ulaşacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Seçim günü geldiğimizde, sonuçların bu sözlerimizi teyit ettiğini herkes zaten görecek.

Ayhan Barut Kimdir?

1964 yılında Adana’nın Karataş ilçesi Helvacı köyünde doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimimi Adana’da tamamladı. 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünden mezun oldu. Askerlik yükümlülüğünü 1988-1989 yıllarında yedek subay olarak yerine getirdi. Öğrenci iken, tarım sektöründeki uluslararası bir firmada tarımsal yayımcı olarak başladığı çalışma hayatını Adana’nın İli Yüreğir İlçesinde zirai ilaç, tohum bayiliği ve tarımsal danışmanlık alanında kurduğu kendi işyerinde devam ettiriyor. Karataş ilçesi Helvacı köyünde kendisine ait tarımsal işletmesinde pamuk, mısır, soya, karpuz vb. çiftçiliğini bir ata mesleği olarak sürdürüyor. Tarımsal yenilikleri izlemek, mezuniyet sonrası bilgi ve görgüsünü artırmak üzere, ABD, Almanya, Fransa, İtalya, Danimarka, İspanya ve Romanya gibi çok sayıda ülkede yapılan mesleki kurs ve seminerlere katıldı. Evli ve 2 çocuk babası.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde CHP’den 23. Dönem milletvekili adayı oldu. 2009 – 2010 yıllarında CHP Çukurova ilçe başkanlığı görevinde bulundu. 2 Dönem kurultay delegeliği yaptı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetiminde, 1994-1996 yıllarında 2. başkan, 2000-2008 yılları arası 4 dönem 8 yıl şube başkanlığı ve 2008-2010 yılları arası onur kurulu üyesi olmak üzere toplam 12 yıl görev yaptı. Çukobirlik, Karataş Ziraat Odası, Adana Ticaret Odası (meclis üyesi), Adana Çiftçiler Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çukurova Tarım Makineleri Mezunları ve İmalatçıları Derneği (Yönetim Kurulu üyesi) ve Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği görevlerinde bulundu.












ayhan barut ayhan barut kimdir ayhan barut milletvekili ayhan barut adana milletvekili ayhan barut hangi partiden